Full 1
Meer mogelijkheden als Hybride IT docent?

Als Hybride IT docent zijn er veel mogelijkheden
om les te geven bij alle ROC's in Nederland! 

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Ben jij expert in jouw vakgebied en wil je jouw kennis met studenten delen?

Dan is dit jouw kans om Hybride IT docent te worden. ITPH Academy heeft beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor praktijkgerichte trainingen. Mét subsidie, dus erg aantrekkelijk!

In het kader van duurzame inzetbaarheid van IT medewerkers is ITPH deze activiteit gestart.

Vanaf eind 2019 is het mogelijk IT experts te scholen om trainingen te kunnen verzorgen in het beroepsonderwijs of bedrijfsopleidingen zowel intern als extern. Na de scholing kunnen de geschoolde experts o.a. als hybride IT docenten ingezet worden voor het verzorgen van keuzedelen voor mbo-ICT studenten op 42 mbo scholen.

Voordat deze hybride IT docenten aan de slag kunnen is het gewenst dat ze geschoold worden, zo’n scholingstraject kan bestaan uit

  • didactische vaardigheden,
  • pedagogische vaardigheden,
  • technische vaardigheden
  • assessor vaardigheden,
  • het opdoen van praktijk ervaring

Deze scholing wordt verzorgd door ITPH Academy in samenwerking met de MBO-Raad/de mbo scholen en Stichting Praktijkleren.

De kosten voor het traject bedragen ongeveer € 6.345,- waarvan bijna de helft wordt gesubsidieerd door ESF en de Europese Unie.

Het gehele traject bestaat uit een selectietraject, een scholingstraject en een praktijkopdracht waarna de hybride IT docent bij een voldoende resultaat een certificaat ontvangt van gecertificeerd hybride IT docent.

Zodra je gecertificeerd hybride IT docent bent wordt u opgenomen in de pool die o.a. door een portal te boeken is door hbo en mbo onderwijsinstellingen.

Deze inzet van een ½ dag tot 2 dagen per week voor een beperkte periode is een marktconform betaalde opdracht die in overleg ingepland wordt naast andere klus(sen).

De voordelen voor u als ZZP-er

  • U wordt duurzaam geschoold, naast klussen in de IT bent u mogelijk ook inzetbaar in het IT onderwijs
  • U doet ervaring op in het scholen van anderen en als u in de toekomst een carrièreswitch wilt maken richting het onderwijs dan is het contact met het onderwijsveld snel gelegd
  • U verbreedt uw expertise in uw vakgebied

KENNIS VAN IT DELEN! HEB JE INTERESSE?

Meld je dan direct hieronder aan. Wij nemen telefonisch contact met je op. Kom je in aanmerking voor een gesubsidieerde training? Dan nodigen we je uit voor een intake. En dan is de rest up to you!