Full 1
Meer mogelijkheden als Hybride IT docent?

Als Hybride IT docent zijn er veel mogelijkheden
om les te geven bij alle ROC's in Nederland! 

Image is not available
Image is not available
Image is not available

Ben jij expert in jouw vakgebied en wil je jouw kennis met studenten delen?

Dan is dit jouw kans om Hybride IT docent te worden. ITPH Academy heeft beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor praktijkgerichte trainingen. Mét subsidie, dus erg aantrekkelijk!

In het kader van duurzame inzetbaarheid van medewerkers is ITPH deze activiteit gestart.

Vanaf eind 2019 is het mogelijk IT experts te scholen om trainingen te kunnen verzorgen in het beroepsonderwijs of bedrijfsopleidingen zowel intern als extern. Na de scholing kunnen de geschoolde experts eventueel opgenomen worden in de pool van Hybride docenten. Zo kunnen ze naast hun werk als IT’er desgewenst ingezet worden voor het verzorgen van keuzedelen voor mbo-ICT studenten op 42 mbo scholen, in het HBO-beroepsonderwijs en/of in het bedrijfsleven. Uiteraard uitgaande van de individuele mogelijkheden van de docent, bijvoorbeeld op basis van enkele uren tot enkele dagen per week.

Scholingstraject

Voordat deze hybride IT docenten aan de slag kunnen is het gewenst dat deze hybride IT docenten geschoold worden, zo’n scholingstraject bestaat uit:

  • didactische vaardigheden,
  • pedagogische vaardigheden,
  • assessor vaardigheden,
  • het opdoen van praktijk ervaring

Deze scholing wordt verzorgd door ITPH Academy in samenwerking met de MBO-Raad/de mbo scholen en Stichting Praktijkleren.

Subsidie

De kosten voor het traject bedragen € 6.345,- waarvan bijna de helft wordt gesubsidieerd door ESF en de Europese Unie.

Het gehele traject bestaat uit een selectietraject, een scholingstraject en een praktijkopdracht waarna de hybride IT docent bij een voldoende resultaat als gecertificeerd hybride IT docent is in te zetten.

Zodra je gecertificeerd hybride IT docent bent, kan de hybride IT docent opgenomen worden in de pool van docenten die o.a. door een portal te boeken is door hbo- en mbo-onderwijsinstellingen.

De voordelen voor uw bedrijf

  • Impuls voor uw opleidingsklimaat: Uw medewerkers zullen beter in staat zijn kennis over te dragen
  • U kunt als werkgever een actieve bijdrage leveren aan het scholen van vakbekwame IT professionals
  • Uw medewerkers worden duurzaam geschoold, naast klussen in de IT zijn ze mogelijk ook (declarabel) inzetbaar in het IT onderwijs
  • Directe link met toekomstige medewerkers: Uw medewerkers doen ervaring op in het scholen van anderen waardoor zij in contact komen met de talenten van morgen
  • U biedt uw medewerkers een mogelijkheid om zich verder te verbreden in hun vakgebied
  • Meer werkplezier voor uw medewerkers door kennisoverdracht en meer variatie in de werkzaamheden

Voor meer informatie kunt u uw gegevens hieronder achterlaten.

KENNIS VAN IT DELEN! HEB JE INTERESSE?

Meld je dan direct hieronder aan. Wij nemen telefonisch contact met je op. Kom je in aanmerking voor een gesubsidieerde training? Dan nodigen we je uit voor een intake. En dan is de rest up to you!