ZO VLOT MOGELIJK
WEER AAN HET WERK?

Als Office 365 specialist, IT Service-of Support Medewerker of Software Developer
heb jij de beste kans om snel een nieuwe baan te vinden! 

Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

Ben jij werkzoekend en heb je écht een nieuwe baan nodig?

Dan is dit jouw kans om snel weer aan het werk te kunnen. ITPH Academy heeft in de regio Groningen een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor praktijkgerichte trainingen. Mét subsidie, dus kosteloos!

Office 365 specialist? Staat erg goed op je cv!

Naar Office 365 specialisten is in jouw regio veel vraag. Ben je werkloos of word je met werkloosheid bedreigd en wil je de beste kans om in te stromen in een leuke nieuwe baan? Dan staat kennis van Office 365 toch maar mooi op je cv. Dat geeft je alvast een flinke voorsprong.

 

Service- of Support Medewerker

Er is veel vraag naar IT Support Medewerkers. Ook in jouw regio. Ben je werkloos, word je met werkloosheid bedreigd of wil je de switch maken naar een baan in de IT? En beschik je over enige (technische) IT kennis? Dan is dit jouw beste start.

 

Software Developer

Als software developer heb je uitstekende perspectieven voor de toekomst. Ben je werkloos, word je met werkloosheid bedreigd of wil je een carrièreswitch maken naar een baan als software ontwikkelaar? Plan dan direct een intake gesprek in.

 

Vandaag op gesprek, morgen van start!

Wij houden van aanpakken; net als jij. Dit zijn praktijkgerichte scholingstrajecten om snel weer aan de bak te kunnen. Bovendien word je daarbij intensief begeleid door onze jobcoach. We hebben elke week intakes. Voldoe jij tijdens jouw intake met onze jobcoach aan de voorwaarden? Dan kun je de volgende dag al starten met de training.

 

Heb je vragen over deze scholingstrajecten? Onderaan deze pagina vind je de FAQ. Wellicht staat het antwoord dat je zoekt er bij!

Kom jij in aanmerking voor een volledig gesubsidieerde training?

De regionaal gebonden omscholingstrajecten worden gefinancierd in het kader van de Dienstverlening Werkzoekenden en projecten Regie Arbeidsmarkt (DWSRA). Het gaat om de regio Groningen. Om kans te maken op een gesubsidieerde omscholingsplaats moet je voldoen aan een aantal voorwaarden:

      • Je bent werknemer, maar je dreigt werkloos te raken
      • Je bent werkloos en hebt korter dan zes maanden een WW-uitkering
      • Je bent ingeschreven in Aa en Hunze, Appingedam, Assen, Bedum, Bellingwedde, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Groningen, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Noordenveld, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Tynaarlo, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn

De subsidievertrekker vraagt bij aanmelding om een kopie van een recente loonstrook en eventueel bewijs dat je met ontslag wordt bedreigd.

 

Waar krijg je deze training?

De trainingen vinden plaats in het Best Western hotel in Groningen.

Let op: aan deze trainingen zijn geen kosten verbonden. Daarom is er maar een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Wil jij zeker weten dat je in aanmerking komt? Meld je dan nú aan bij het ITPH Academy.

KENNIS VAN IT KOMT ALTIJD VAN PAS! HEB JE INTERESSE?

Meld je dan direct hieronder aan. Wij nemen telefonisch contact met je op. Kom je in aanmerking voor een gesubsidieerde training? Dan nodigen we je uit voor een intake. En dan is de rest up to you!

  Ja, ik woon in een van de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Appingedam, Assen, Bedum, Bellingwedde, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Groningen, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Noordenveld, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Tynaarlo, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn.
  Ja, ik voldoe aan één van de volgende voorwaarden: Ik heb een baan maar word met ontslag bedreigd, of ik heb een WW-uitkering korter dan zes maanden.

FAQ

Lees hieronder de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op via 088-5253717 of info@itph-academy.nl.

 

OFFICE 365

 

Wat is Office 365 eigenlijk?

Office 365 is een geïntegreerd systeem van apps en services waarmee medewerkers efficiënt hun dagelijkse werk kunnen doen. Applicaties als Word, Excel en PowerPoint kent iedereen waarschijnlijk wel. Maar er is veel meer.

 

Waar bestaat Office 365 uit?

Vrijwel iedereen werkt dagelijks met applicaties als Word, Excel en PowerPoint. Maar Office 365 heeft nog veel meer mogelijkheden. Makkelijk met collega’s en klanten communiceren met e-mail in de cloud, bijvoorbeeld. Of Microsoft Teams, de nieuwe hub voor teamwork, waar je kunt chatten, vergaderingen kunt organiseren en bestanden kunt delen. OneDrive met één terabyte opslagruimte in de cloud, zodat je bestanden vanaf elke werkplek kunt openen. En je kunt zakelijke apps voor bijvoorbeeld klantplanning, facturering, verwijzingen en meer allemaal vanaf één plek beheren. Office 365 blijft automatisch up to date met de nieuwste functies en beveiligingsupdates.

 

Van welke onderdelen van Office 365 kan ik een opleiding volgen?

Word, Excel, PowerPoint, Outlook & SharePoint. Dat is al basiskennis die het goed doet op je cv. En heb je er aanleg voor, dan kun je van daaruit zelfs doorgroeien naar andere IT-functies.

 

Bij welke banen kan ik Office 365 goed gebruiken?

Office 365 is zinvol voor iedereen die regelmatig met een computer werkt. Het uiterste uit applicaties als Word, Excel en PowerPoint kunnen halen geeft je voor veel banen een mooie voorsprong. Als je talent hebt is dit een mooie opstap naar IT-functies zoals bijvoorbeeld servicemedewerker, supportmedewerker, softwareontwikkelaar, cloud consultant, IT-applicatiedocent, IT-applicatietrainer.

 

Wat zijn mijn doorgroeimogelijkheden na een Office 365 scholingstraject?

Kennis van Office 365 is een uitstekende basis om –met extra scholing- door te groeien naar IT-functies zoals service- of supportmedewerker. En wil je graag nóg verder, dan kun je je ontwikkelen tot bijvoorbeeld cloud consultant, IT-docent of softwareontwikkelaar.

 

SERVICE- SUPPORT MEDEWERKER

 

Wat doet een Service- Supportmedewerker?

Als Support Engineer/Servicedeskmedewerker IT combineer jij kennis, ervaring en social skills om eindgebruikers razendsnel weer aan het werk te helpen. Dat doe je zelfstandig of samen met jouw helpdeskcollega’s. Precisie, service-gerichtheid, verantwoordelijkheidsgevoel en – natuurlijk – jouw speciale gave om onder de meest verhitte omstandigheden cool te blijven. De uitvoer bestaat uit afwisselend werk en vraagt om de nodige flexibiliteit.

 

Van welke onderdelen voor Service- Supportmedewerker kan ik een scholingstraject volgen?

Onderwerpen die worden behandeld, zijn onder meer Microsoft Office 365, Windows 10 en ITIL. Naast theoretische verdieping word je uitgedaagd met praktijkopdrachten.

 

Welke aspecten komen nog meer aan bod in het scholingstraject?

Dit traject is volledig gesubsidieerd door de IT-sector. Dat is mooi, want dat betekent dat er voor jou geen kosten aan verbonden zijn.

 

SOFTWARE ONTWIKKELAAR

 

Is dit een wereldwijd erkend scholingsprogramma?

Zeker. Het traject maakt onderdeel uit van het wereldwijd gebruikte Microsoft Professional Program. Het leidt tot erkende certificering wanneer de modules met een Microsoft Open EDX examen worden afgesloten. Het materiaal leent zich bijzonder goed voor zelfstudie.

 

Hoe ziet het scholingstraject voor software developer er uit?

In het blended learning-programma die wij jou aanbieden wordt iedere module door een specialistische trainer gedoceerd in een dag. Daarna doorloop je zelf de stof met online ondersteuning via onze portal en uitdagende praktijkopdrachten.

 

Waar bestaat de inhoud van het software ontwikkeltraject globaal uit?

In dit scholingstraject worden deelnemers opgeleid tot Frontend Developer mét praktijkervaring. Onderwerpen die in het traineeship in ieder geval worden behandeld, zijn JavaScript, Angular Fundamentals, jQuery, ReactJS, HTML5, CSS, Typescript, Objectoriëntatie, Bootstrap – A Tutorial, React and Redux, Building a Azure skills toolkit en Agile/Scrum. Daarnaast wordt het examen IREB Foundation afgenomen. Met dit examen wordt de kennis van requirements engineering getoetst. Het trainingsdeel sluit je af met een door het bedrijfsleven aangedragen praktijkopdracht en het behalen van Agile/Scrum certificering.

 

Welke aspecten komen nog meer aan bod in het scholingstraject?

Tijdens het traject is er ook aandacht voor persoonlijke – en professionele ontwikkeling. Onze groepscoaches spelen daarin een grote rol. De exacte indeling van het traject vindt plaats in nauwe samenspraak met de intermediairs en/of werkgevers in de regio.

 

ALGEMENE VRAGEN

 

Wat zijn de kosten van deze scholingstrajecten?

Dit traject is volledig gesubsidieerd door de IT-sector. Dat is mooi, want dat betekent dat er voor jou geen kosten aan verbonden zijn.

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor zo’n scholingstraject?

Dit regionaal gebonden omscholingstraject wordt door de overheid gefinancierd in het kader van de Dienstverlening Werkzoekenden en projecten Regie Arbeidsmarkt (DWSRA). Er zijn drie voorwaarden om deel te kunnen nemen:
• Je bent werknemer, maar je dreigt werkloos te raken
• Je bent werkloos met recht op een WW uitkering
• Je bent ingeschreven in Aa en Hunze, Appingedam, Assen, Bedum, Bellingwedde, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Groningen, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Noordenveld, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Tynaarlo, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn

 

Wat doet ITPH Academy eigenlijk precies?

ITPH Academy verzorgt de trainingen ten eerste inhoudelijk. Dit traject doen we vanuit ons open leercentrum; vandaag intake, morgen starten. Ook krijg je bij ons ‘softskill’ trainingen, waarmee je een nóg betere uitgangspositie krijgt in de zoektocht naar een baan. Daarnaast helpt onze jobcoach je bij het zoeken naar een baan. Bijvoorbeeld door je in contact te brengen met ons uitgebreide netwerk aan bedrijven in de regio die vacatures hebben die bij jou passen.

 

Stel: ik vind een baan tijdens de opleiding waar ik direct kan starten. Kan ik de scholing dan op een andere manier afmaken?

Natuurlijk. Het belangrijkst is toch dat je een fijne nieuwe baan krijgt? Je kunt de training dan digitaal verder doorlopen en alsnog afsluiten met certificering!

KENNIS VAN IT KOMT ALTIJD VAN PAS! HEB JE INTERESSE?

Meld je dan direct hieronder aan. Wij nemen telefonisch contact met je op. Kom je in aanmerking voor een gesubsidieerde training? Dan nodigen we je uit voor een intake. En dan is de rest up to you!

  Ja, ik woon in een van de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Appingedam, Assen, Bedum, Bellingwedde, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Groningen, Grootegast, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Noordenveld, Oldambt, Pekela, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Tynaarlo, Veendam, Vlagtwedde, Winsum, Zuidhorn.
  Ja, ik voldoe aan één van de volgende voorwaarden: Ik heb een baan maar word met ontslag bedreigd, of ik heb een WW-uitkering korter dan zes maanden.