Nieuws

‘Bruggenbouwer’ Stef van den Berg nieuwe jobcoach bij ITPH Academy

7 mei 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
Onlangs maakte Stef van den Berg de overstap van kennisorganisatie Isential naar ITPH Academy. Van den Berg heeft een lange ervaring in het IT-onderwijs en gaat het team van de IT-opleider versterken als Consultant/Jobcoach. In die functie begeleidt hij trainees in de reis naar een uitdagende functie in de IT en het scholingstraject dat daaraan verbonden is. “Ik ben enorm gemotiveerd om mijn skills en ervaring in te zetten bij ITPH Academy, om mensen naar een nieuwe baan te helpen.”

“Ik ben een bruggenbouwer”

Van den Berg beschikt over alle eigenschappen die in deze functie een pré zijn, en noemt zichzelf vooral een bruggenbouwer: “In de 20 jaar dat ik als docent en consultant werkzaam ben geweest heb ik veel ervaring opgedaan als opleidingsontwikkelaar. Vooral empathie en inlevingsvermogen blijken belangrijk in dit werk. Goed kunnen luisteren, relativeren en creatieve oplossingen kunnen bedenken zijn vaardigheden die mij als docent altijd van pas zijn gekomen. En nu ook zeker als jobcoach.”

“Als jobcoach kan ik écht iets voor werkzoekenden betekenen”

“Als jobcoach interesseer ik mij oprecht in de cursisten. En ik maak snel contact met een groep. Dat zorgt voor een vertrouwensrelatie waarmee ik mensen zo goed mogelijk op weg kan helpen en ook écht iets voor ze kan betekenen. Dat vind ik belangrijk, want ik wil graag een bijdrage leveren om mensen op weg naar de arbeidsmarkt, die soms in een moeilijke fase van hun leven zitten, aan een nieuwe baan te helpen.”

“Ik help graag meer mensen naar een nieuwe baan”

“Ook communicatieve vaardigheden zijn in dit werk belangrijk”, stelt Van den Berg. “Onderdeel van mijn werkzaamheden als jobcoach zal het onderhouden van contacten zijn met partners in het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, UWV en Vluchtelingenwerk. Ook die uitdaging ga ik graag aan. Ik hoop een waardevolle bijdrage te leveren voor alle betrokkenen en als brug te fungeren tussen studenten, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven. Zodat we samen steeds meer mensen kunnen begeleiden naar de arbeidsmarkt.”