Nieuws

IT-talenten presenteren zich op uniek eerste ‘IT WorkOut Event’

15 januari 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
Tijdens een uniek event op vrijdag 19 januari aanstaande in Zwolle presenteert de nieuwste lichting afgestudeerde IT’ers zich die volgens een uniek concept is opgeleid. Deze professionals met een aanvankelijke afstand tot de arbeidsmarkt zijn bij ITPH Academy met succes om- of bijgeschoold tot PHP developer. Daarmee hebben deze werkzoekenden, waaronder ook statushouders, zich ontwikkeld tot IT-specialisten die beschikken over de kennis en vaardigheden die nú concreet nodig zijn in het bedrijfsleven. En dus direct aan de slag kunnen bij organisaties en bedrijven die aan dit project deelnemen. Met dit voor Nederland eerste IT WorkOut Event wil ITPH Academy de drempel tussen onderwijs en arbeidsmarkt nog verder verlagen.

‘IT WorkOut’ verbetert aansluiting tussen IT-onderwijs en bedrijfsleven

 

Met het evenement (Locatie: ITPH Facility Centers Zwolle) wil ITPH Academy de kennismaking tussen de afgestudeerde softwareontwikkelaars en de aangesloten bedrijven een officieel en feestelijk tintje geven. De afgestudeerden presenteren zichzelf en tijdens een ‘meet, greet & eat’ kunnen ondernemers die op zoek zijn naar IT-talent kennis met ze maken. De opleidingstrajecten lopen momenteel ook in Eindhoven, Den Haag en Groningen en het is de bedoeling deze unieke kennismakingsevenementen in heel Nederland te gaan organiseren. Eerder gaf de organisatie al een speciale digitale IT WorkOut-krant uit, waarin afgestudeerden zichzelf kunnen profileren bij bedrijven die specialisten nodig hebben.

ITPH Academy leidt specialisten op waar behoefte aan is

De IT-branche groeit steeds sneller en de vraag naar gekwalificeerd IT-personeel met de juiste vaardigheden neemt toe. ITPH gebruikt de IT Trendradar, een initiatief van Stichting IT PerformanceHouse, om de nieuwste trends en behoefte aan specialisten op de arbeidsmarkt te monitoren. Op basis daarvan biedt de organisatie opleidingen waarmee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen worden om- en bijgeschoold. Tijdens de opleiding doen de studenten zowel theoretische als praktijkervaring op. Na afloop van de opleiding kunnen de meeste deelnemers direct instromen in het bedrijfsleven.

Succes door intensieve samenwerking

Het succes van onze ITPH-traineeships is mede te danken aan de deelname van alle betrokken instanties. Instanties zoals het UWV, DIVOSA, vluchtelingenwerk en gemeenten werken mee om mensen, die om welke reden dan ook een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, weer aan het werk te krijgen. ITPH Academy beschikt over de kennis en ervaring om traineeships aan te bieden waarmee deelnemers de beste kansen hebben en bedrijven snel de talenten krijgen waaraan ze dringend behoefte hebben. Het succesvolle ITPH Academy-concept wordt door de overheid gewaardeerd met verschillende subsidies, waaronder subsidietrajecten die worden verstrekt via het Opleidingsfonds vanuit Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA- ICT).

Meer informatie of aanwezig zijn op het event?

Bedrijven die op het IT WorkOut Event willen kennismaken met direct inzetbare specialisten kunnen zich aanmelden bij Monique Evink: m.evink@itph-academy.nl. Meer informatie over het evenement of digitale IT WorkOut-krant aanvragen? Neem dan contact op met IT PerformanceHouse Academy via 088-5253717 of info@itph-academy.nl