Nieuws

ITPH Academy en YoungCapital sluiten DevOps training succesvol af

12 december 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
De eerste twaalf YoungCapital trainees die door ITPH Academy zijn omgeschoold tot DevOps Engineers hebben het traineeship op 7 december met succes afgesloten. DevOps Engineers zijn praktijkgerichte softwareontwikkelaars die niet alleen kunnen programmeren, maar ook zijn getraind om software optimaal in te kunnen zetten om de bedrijfsvoering te verbeteren. Het korte maar intensieve traineeship ging op 15 oktober van start. De trainees hebben direct een nieuwe baan als software developer gekregen.

Groot aantal onderwerpen behandeld

Tijdens het traineeship is een groot aantal onderwerpen intensief behandeld, van scrumtechniek tot softwareprogrammering. De verse DevOps Engineers zijn breed opgeleid. Aspecten die aan de orde zijn gekomen zijn bijvoorbeeld Python, Linux development, IoT, Flask infra, werken met MySQL en databases in het algemeen, testen, Cloud Computing (inclusief AWS en MS Azure), Docker en containers en Agile/Scrum. Het traineeship, dat is georganiseerd door YoungCapital, ITPH Academy en kapsalons, bood trainees daarnaast ook een pittig praktijkdeel.

Zelf een webshop gebouwd

In de Project Based Learning fase van het traineeship hebben de deelnemers geheel zelfstandig gewerkt aan een omvangrijke praktijkopdracht. Ze hebben een praktische reservering- en webshopapplicatie gebouwd voor een kapsalon. De bedrijfsleiders daarvan en oud-trainees van YoungCapital zijn als acceptatietesters ingezet en via videoverbindingen in wekelijkse sprints geïnformeerd over de voortgang. Exact zoals dat in de praktijk ook gebeurt. Bovendien is de presentatie van de cases live gestreamd op YouTube. Met deze succesvolle scholingsvorm maken mensen die moeite hebben met het vinden van een baan een goede kans op nieuw werk.

Wil jij als toekomstig DevOps engineer aan de slag?

Vanwege het enorme succes starten ITPH Academy en YoungCapital in januari weer met het opleiden van DevOps engineers. Wil jij als toekomstig DevOps engineer aan de slag? Kijk dan snel op: https://www.youngcapital.nl/vacatures/227275-allround-developer-worden-dat-kan-met-ons-devops-traineeship Geïnteresseerd in Talentvolle Engineer voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Michael Kentrop: m.kentrop@youngcapital.nl