Nieuws

ITPH Academy geeft workshop scholingstrajecten statushouders

24 mei 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
De provincies Gelderland en Overijssel en Vluchtelingenwerk Oost-Nederland organiseren op 31 mei aanstaande een werkconferentie over de integratie van vluchtelingen. Het is voor gemeenten een uitdaging om statushouders met een bijstandsuitkering duurzaam aan het werk te helpen. Op basis van ervaring én succes is ITPH Academy uitgenodigd om tijdens het evenement een workshop te geven over haar baanbrekende ‘leer-werktrajecten met baanintentie’ voor statushouders.

ITPH Academy ontwikkelt scholingstrajecten waarmee talentvolle statushouders kunnen worden opgeleid voor een baan als IT’er. Die succesvolle trajecten zijn in alle opzichten een win-winsituatie. Statushouders met aanleg krijgen de beste kans op een baan in de IT en werkgevers krijgen de IT-talenten die ze dringend nodig hebben. Dat bevordert integratie én helpt om de tekorten aan goed opgeleide IT-specialisten terug te dringen. Met dit concept heeft ITPH Academy al verschillende scholingstrajecten met succes uitgevoerd in heel Nederland. Projectleider Bas Kelder van ITPH Academy informeert overheidsfunctionarissen en andere partners over de aanpak, de mogelijkheden om samen te werken, de uitdagingen en de succesvolle resultaten.

De Werkconferentie Integratie Vluchtelingen vindt op donderdag 31 mei van 9.30 – 14.00 uur plaats in de Lebuïnuskerk in Deventer. Meer informatie:

Bas Kelder, Projectmanager ITPH Academy

www.itph-academy.nl, b.kelder@itph-academy.nl