Nieuws

ITPH Academy informeert werkzoekenden op Arnhemse zij-instroom/opleidingenmarkt

3 juli 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
Bas Kelder en Sophie Spoelstra gaven namens ITPH Academy acte de présence op de ‘Zij-instroom/opleidingenmarkt’ op 14 juni jongstleden in het Stadhuis van Arnhem. Tijdens het evenement informeerden ze de deelnemers over het succes van praktijkgerichte om- en bijscholingstrajecten in de IT. De beurs was bedoeld voor mensen die graag willen omscholen om in een andere branche aan de slag te gaan.

Het evenement was georganiseerd voor werknemers die hun baan dreigen kwijt te raken en mensen die geen doorgroeimogelijkheden in hun huidige functie hebben, maar dat wel ambiëren. Werkgevers en opleiders uit verschillende branches waren aanwezig om deelnemers te informeren over de mogelijkheden. Namens ITPH Academy, dé IT-Talentontwikkelaar van Nederland, gaven Kelder en Spoelstra een overzicht van de beschikbare banen en gevraagde specialismen in de IT, en de opleidingsmogelijkheden.

Betere balans tussen arbeidsmarkt en onderwijs

In steeds meer branches groeit het tekort aan goed opgeleid personeel. In heel Nederland worden informatieve evenementen georganiseerd om de vraag naar specialisten op de arbeidsmarkt en het onderwijs beter op elkaar aan te laten sluiten. Ook de IT is uiteraard één van de vakgebieden waarin werkgevers zitten te springen om goed opgeleid personeel. ITPH Academy verzorgt om- en bijscholingstrajecten voor mensen die zich tegen aantrekkelijke voorwaarden willen laten omscholen tot IT-specialisten waaraan in hun eigen regio behoefte is.