Nieuws

ITPH Academy kijkt in de toekomst van Blockchain

30 mei 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
Blockchain is de logische volgende stap in onze digitale samenleving. Volgens velen gaat het zelfs ons hele financiële systeem en industriemodellen op zijn kop zetten. Ook het onderwijs krijgt te maken met Blockchain. ITPH Academy liet zich vorige week donderdag op het congres Blockchain Valley 2018 in Zwolle bijpraten over de toekomst van Blockchaintechnologie, en vooral de rol die het gaat spelen in de opleidingsbranche.

Een aantal sprekers uit verschillende branches informeerde de aanwezige professionals over de mogelijkheden, ontwikkelingen en toepassingen van de Blockchaintechnologie. Wat is Blockchain nou eigenlijk écht? Welke diensten en producten krijgen ermee te maken? Wanneer gaat het een rol van betekenis spelen? Die vragen zijn ook van belang voor HRM en de opleidingsbranche. En dus ook voor ITPH Academy. In het onderwijs zijn wereldwijd al verschillende pilots ontstaan.

Blockchaintechnologie kan bijvoorbeeld uitkomst bieden bij de verificatie van behaalde resultaten. In één van de breakout sessies vertelde Blockchain solution architect Bert Jan van der Steeg hoe de technologie kan worden ingezet om diplomering vast te leggen en diplomafraude tegen te gaan. Het biedt studenten én potentiële werkgevers de garantie dat een behaald diploma ook écht behaald is.

Blockchain Valley 2018 schetste aan de hand van praktische cases de toekomst van blockchain in bedrijfsleven, zorg, overheid en onderwijs.  ITPH Academy bereidt zich nu al voor op de implementatie van blockchaintechnologie in het onderwijs.