Nieuws

ITPH Academy ondertekent Regionaal Skillsakkoord Metropoolregio Amsterdam

18 december 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
Op vrijdag 14 december ondertekende ITPH Academy het Regionaal Skillsakkoord Metropoolregio Amsterdam. Daarmee is dé talentontwikkelaar van Nederland één van de maar liefst 90 partners die zich hebben aangesloten bij House of Skills; een samenwerkingsverband in de Metropoolregio Amsterdam om de arbeidsmarkt meer op skills in te richten. Dat is nodig om de arbeidsmarkt flexibeler en toekomstbestendiger te maken.

Innovatieve arbeidsmarktbenadering

ITPH Academy is als IT-opleider één van de partijen die scholing, vraag en aanbod op de arbeidsmarkt succesvol dichter bij elkaar brengt. De formule daarvoor is de innovatieve combinatie van praktijkgerichte scholingstrajecten, analyse van de actuele behoefte aan IT-specialisten en intensieve samenwerking met arbeidsmarktpartijen en werkgevers. Onlangs was ITPH Academy één van de genomineerden voor de Computable Award 2018: een innovatieprijs voor de meest succesvolle IT-opleider.

Arbeidsmarkt ingericht op skills

Ook in de regio Amsterdam vraagt de veranderende arbeidsmarkt om een flexibele beroepsbevolking die zich blijft ontwikkelen. Niet alleen in de vorm van het halen van diploma’s, maar ook in het aanleren en ontwikkelen van skills. Een arbeidsmarkt die meer is gericht op skills vergroot voor werkenden en werkzoekenden hun kansen op het vinden van de juiste baan. Werkgevers hebben meer kans om snel geschikte werknemers te vinden.

Coalitie voor wendbare arbeidsmarkt

Samen met partners als de Gemeente Amsterdam, UWV, TNO, werknemers- en werkgeversorganisaties, universiteiten en arbeidsbemiddelaars legt ITPH Academy een basis voor de toekomstbestendige, wendbare arbeidsmarkt die de Metropoolregio Amsterdam voor ogen heeft.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met IT PerformanceHouse Academy via 088-5253717 of info@itph-academy.nl