Nieuws

ITPH Academy presenteert IT-talent met opvallende krant

19 april 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
Bij ITPH Academy ontwikkelen werkzoekenden, waaronder ook statushouders, zich tot waardevolle IT-specialisten. Om die aanstormende talenten op een positieve manier te presenteren aan het bedrijfsleven heeft ITPH Academy een opvallende krant ontwikkeld: de IT Workout.

De krant is bedoeld om regionale IT-bedrijven op een luchtige manier te laten kennismaken met de goed opgeleide IT’ers die ze zoeken. In de digitale IT Workout presenteren de kandidaten zich met een persoonlijk profiel, achtergrond, opleiding en motivatie bij bedrijven die hebben aangegeven op zoek te zijn naar IT-specialisten. De krant is één van de initiatieven van IT-opleider ITPH Academy om het tekort aan IT’ers op de arbeidsmarkt te verkleinen.

Specialisten die nú hard nodig zijn

De kandidaten beschikken na het afronden van een praktijkgericht scholingstraject over de kennis en vaardigheden die nú concreet nodig zijn in het bedrijfsleven. Ze worden opgeleid in disciplines waar de roep om IT-specialisten het grootst is. Na het scholingstraject worden de kandidaten met behulp van de IT Workout onder de aandacht gebracht van bedrijven en (netwerk)organisaties in de regio.

Verzekerd van goed opgeleide IT’ers

Werkgevers die aan het bewezen succesvolle scholingsproject van ITPH Academy deelnemen, kunnen de kandidaten van hun keuze al bij de start van het traject aan zich verbinden. Dat kan direct of via deelnemende intermediairs. Zo ontstaat een efficiënte en kostenbesparende werving en selectie ‘à la carte’, waarmee werkgevers verzekerd zijn van de snelle instroom van de juiste IT-specialisten. De scholingstrajecten en de IT Workout zijn regiogebonden. De kandidaten worden opgeleid op basis van gegevens van de IT Trendradar; de tool waarmee brancheorganisatie IT PerformanceHouse de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor IT’ers regionaal analyseert.