Nieuws

ITPH Academy uitgenodigd op een inspirerende werkgeversbijeenkomst van UWV vanwege ‘onorthodoxe’ aanpak

12 juni 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
ITPH Academy-directeur Michiel Hameete was te gast op een inspirerende werkgeversbijeenkomst die het UWV WERKbedrijf afgelopen woensdag organiseerde in het Art Centre in Amsterdam. Hameete was op uitnodiging van UWV aanwezig vanwege het succes van de onorthodoxe scholingstrajecten van ITPH Academy.

Kunst: Peter Maasdam

Hameete: “Wij hebben het in 2017 als praktijkgerichte onderwijsorganisatie aangedurfd om onze innovatieve scholingstrajecten bij UWV onder de aandacht te brengen én ze ook uit te voeren. In de periode vanaf begin vorig jaar zijn we vanuit het sectorplan ICT, in samenwerking met verschillende werkgeversservicepunten, trajecten gestart om werkzoekenden om- en bij te scholen voor moeilijk vervulbare vacatures. We hebben ons als scholingsorganisatie in professioneel opzicht steeds verder ontwikkeld en kunnen steeds beter aansluiten bij de vraag vanuit het bedrijfsleven naar goed opgeleide IT’ers die op relatief korte termijn kunnen worden ingezet. Vanaf de tweede helft van 2018 starten we verschillende nieuwe trajecten. Dat doen we in samenwerking met werkgevers die onder daarvoor overeengekomen voorwaarden een baangarantie bieden. Zo maken werkzoekenden de beste kans op een baan met perspectieven in de IT.”

Inspirerende themasessie als blijk van waardering

Keynote speaker op de inspirerende themasessie was de auteur van de bestseller over de voordelen voor Nederland van de onorthodoxe managementstijl van het Braziliaanse Semco, “Semco in de polder”. Het UWV organiseerde deze dag als blijk van waardering voor relaties die samen met het UWV succesvolle projecten hebben opgezet.