Nieuws

ITPH Academy: 50.000 mensen aan een baan helpen!

26 oktober 2020 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
ITPH Academy heeft in samenwerking met Microsoft en LinkedIn het platform Werkinhetvooruitzicht opgericht. De ambitie is groot: samen we willen 50.000 mensen op weg helpen naar een baan.

Op dit nieuwe leerplatform kun je een breed scala aan vaardigheden aanleren die je nodig hebt voor de banen van nu en morgen. De trainingen die je hier vindt en meteen kunt doen, zijn gericht op de 10 meest kansrijke banen van dit moment.

https://www.werkinhetvooruitzicht.nl

Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat er een mismatch is tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Er is een groot aantal banen beschikbaar waar bedrijven op dit moment geen mensen voor kunnen vinden. Voorbeelden hiervan zijn account- en projectmanagers, software ontwikkelaars, business analisten en online marketeers.

Tegelijkertijd hebben we te maken met de COVID-pandemie die de economie en samenleving van elk land treft. Als gevolg hiervan zijn veel mensen hun baan kwijtgeraakt en wordt het voor werkzoekenden nog moeilijker om een plek op de arbeidsmarkt te verwerven.

Alle leertrajecten vinden plaats op een digitaal platform dat ITPH Academy speciaal voor dit doel heeft ontwikkeld. Op Werkinhetvooruitzicht vind je zowel trainingen, interactieve sessies en een laagdrempelige beroepskeuzetest.

De ambitie is dus groot: we willen 50.000 mensen op weg helpen naar een baan. Hoe sneller en hoe beter dat lukt, hoe gelijkwaardiger de kansen zijn die mensen krijgen én hoe vlotter het economisch herstel zal verlopen. Om die reden is al het trainingsmateriaal volledig gratis.