Nieuws

ITPH Academy wint aanbesteding traject hybride ICT docent

17 oktober 2019 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
Vanaf het najaar van 2019 start ITPH Academy een traject voor IT’ers die zich willen ontwikkelen tot hybride ICT docent. Zo zullen IT’ers op basis van hun expertise en een aanvullend scholingstraject in verschillende vakgebieden kunnen worden ingezet als (gast)docent/hybride ICT docent voor IT-opleidingen in het beroepsonderwijs maar eventueel ook binnen het eigen bedrijf voor interne scholing.

 

 

Theo Ribbink, senior consultant bij ITPH Academy vertelt: “Er is een tekort aan docenten met recente en/of specifieke IT kennis in de markt. Dat we nu als opleider nieuwe docenten kunnen opleiden biedt een hoop mogelijkheden en voordelen voor IT-ers, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.”

Theo Ribbink, Senior Consultant bij ITPH Academy

De hybride ICT docenten kunnen naast hun baan in de IT ook ingezet worden als IT docent bij onderwijsinstellingen en commerciële opleiders. Zij worden o.a. geschoold in didactische vaardigheden en waar nodig wordt de technische kennis op niveau gebracht. In samenwerking met o.a. het beroepsonderwijs wordt een portal ingericht waar deelnemers op termijn aan passende opdrachten kunnen worden gematcht.

 

Het traject loopt tot 31 mei 2021. In die periode worden de hybride docenten opgeleid. De door ITPH gewonnen aanbesteding is uitgeschreven door CA-ICT en gebaseerd op de subsidieregeling voor duurzaam inzetbaarheid van medewerkers in de IT branche.

Deelnemers kunnen nu op basis deze regeling 50% van de scholingskosten vergoed krijgen bij ITPH.

 

Theo Ribbink: “Door de beschikbare gelden wordt zo’n traject aantrekkelijker voor bedrijven. De verbetering van de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers is hierbij steevast het uitgangspunt. Er is veel vraag naar docenten die hun kennis en ervaring over willen dragen en het draagt bij aan het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op wat de arbeidsmarkt vraagt.

IT’ers die interesse hebben om hybride ICT docent te worden, kunnen contact opnemen met ons via info@itph-academy.nl

 

    [recaptcha size:compact id:captcha class:g-recaptcha]