Nieuws

JAVA-opleiding naar een báán in Leiden

5 maart 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
“In Leiden zijn dertien kandidaten gestart met ons scholingstraject voor softwareontwikkelaar (JAVA Developer)”, vertelt Michiel Hameete, directeur van ITPH Academy. “In nauwe samenwerking met het UWV en een aantal gemeenten hebben we kandidaten geselecteerd die, gezien hun (bèta)vooropleiding en persoonlijke vaardigheden, het beste passen in het profiel dat door werkgevers in de regio voor hun vacatures is opgesteld. We zochten deelnemers die niet alleen vakinhoudelijk sterk zijn, maar bijvoorbeeld ook over communicatieve vaardigheden beschikken. Zo leiden we kandidaten op naar een concrete báán.”

“De groep die van start gaat in dit scholingstraject bestaat uit statushouders en mensen die ingeschreven staan bij het UWV. We hebben ongeveer 65 kandidaten uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst voor dit specifieke scholingstraject in softwareontwikkeling (JAVA). Dat heeft geresulteerd in een reeks aanmeldingen, waarvan ruim twintig kandidaten zijn doorgestroomd naar een IT-assessment. Dertien kandidaten zijn de opleiding gestart.”

Bas Kelder, Project Manager vanuit ITPH Academy, geeft aan dat de training is gebaseerd op ‘project based learning’: “De trainees krijgen praktijkcases van aangesloten werkgevers uit de regio. Er is zelfs een kans dat zij daar stage kunnen gaan lopen. Naast deze aspecten worden de trainees door Jobcoach Stef v/d Berg begeleid en getraind in praktische persoonlijke vaardigheden, zoals communicatieve vaardigheden en het kunnen functioneren binnen een team. De combinatie van theorie, praktijkbegeleiding en persoonlijk contact blijkt een gouden formule, die ervoor zorgt dat deelnemers direct na dit traject succesvol aan de slag kunnen.”