Nieuws

Scholingstraject Intershop Developer gaat van start

10 december 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
Het scholingstraject Intershop Developer (Java), dat is georganiseerd door het samenwerkingsverband tussen De Nieuwe Zaak, IT PerformanceHouse Academy, BookSpot, Novamedia en Kruitbosch, gaat van start. Veel werkzoekenden hebben gereageerd op de oproep om deel te nemen. Op 13 december is de officiële aftrap met een informatiebijeenkomst voor een grote groep belangstellenden. De meeste deelnemers kunnen na het volgen van het scholingstraject direct bij één van de aangesloten bedrijven aan de slag.

‘1000 Kansen voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt’

In dit traject, waarop de subsidie ‘1000 Kansen voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt’ van de provincie Overijsel van toepassing is, wordt een groep mensen geschoold die moeite hebben met het vinden van een baan. Daaronder zijn ook statushouders. De subsidie is bedoeld om praktijkgerichte leerwerktrajecten uit te voeren waarmee werkzoekenden de beste kans maken op een baan.

Theorie, praktijk én certificering

Het scholingstraject schoolt werkzoekenden om tot gecertificeerd Intershop Developer (Java) mét praktijkervaring. In zes maanden tijd worden onderwerpen behandeld als Java SE 8, Intershop (digital commerce software) en diverse frameworks + tools. Naast theorie krijgen trainees praktijkopdrachten en sluiten ze het traject af met de presentatie van een zelf ontwikkeld eindproduct en het behalen van het examen Java SE 8 Programmer I (1Z0-808).

Wie komen in aanmerking voor dit gesubsidieerde scholingstraject?

Werkzoekenden (WW-gerechtigden, statushouders of bijstandsgerechtigden) die woonachtig zijn in één van de regio’s van de deelnemende bedrijven: De Nieuwe Zaak (Zwolle), BookSpot (’s Graveland), Novamedia (Amsterdam) en Kruitbosch (Zwolle) kunnen deelnemen. Voorwaarden zijn ook een mbo 4 of hoger werk- en denkniveau (bij voorkeur in een IT- of bètastudierichting), technisch inzicht en uiteraard affiniteit met IT.

Meer informatie

De informatiebijeenkomst is op 13 december om 14.00 uur bij De Nieuwe Zaak aan de Hanzeallee 28 in Zwolle. Voor meer informatie kun je contact opnemen met IT PerformanceHouse Academy via 088-5253717 of info@itph-academy.nl