Nieuws

Statushouder én Java Developer vertelt zijn succesverhaal op Werkconferentie Integratie Vluchtelingen

19 juni 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
Op donderdag 31 mei organiseerden de provincies Gelderland en Overijssel en Vluchtelingenwerk Oost-Nederland in de Lebuïnuskerk in Deventer de Werkconferentie Integratie Vluchtelingen. Als onderwijsorganisatie met veel ervaring in het organiseren van IT-scholingstrajecten voor statushouders was ook ITPH Academy uitgenodigd om de aanwezigen te komen inspireren. Projectmanager Bas Kelder van ITPH Academy praatte de workshop-deelnemers bij over de innovatieve aanpak in scholingstrajecten om statushouders op te leiden naar een baan. In de workshop van Kelder kreeg ook de van origine Turkse statushouder Sevket Ozturk de gelegenheid zijn verhaal te vertellen.

Succesvol scholingstraject

Het verhaal van Sevket Ozturk is een goed voorbeeld van succesvolle integratie door een praktijkgericht scholingstraject. De in Turkije hoogopgeleide Ozturk is nu twee jaar in Nederland en wil graag aan de slag. Door de samenwerking tussen UWV, Vluchtelingenwerk, bedrijfsleven en ITPH Academy kon hij instromen in één van de trainingen voor Java Developer. Bij deze trajecten worden van tevoren afspraken gemaakt met aangesloten bedrijven, zodat de kans het grootst is dat trainees ook daadwerkelijk aan de slag kunnen. Ozturk heeft zijn training bijna afgerond en heeft intussen door maar liefst drie verschillende werkgevers een baan aangeboden gekregen.

(Om)scholing positief voor integratie

De belangstelling voor de werkconferentie over de integratie van vluchtelingen was groot. Een paar honderd deelnemers uit het bedrijfsleven, de overheid en organisaties die met vluchtelingen werken bezochten het evenement om te netwerken, zich te laten inspireren en expertise te delen. Als IT-talentontwikkelaar van Nederland heeft ITPH Academy al een groot aantal statushouders opgeleid naar een baan. Bedrijven zitten te springen om goed opgeleid personeel en statushouders met IT-talent zijn een waardevolle aanvulling op de arbeidsmarkt. Kelder: “Uit de belangstelling blijkt dat de om- en bijscholing in diversen branches een positieve rol speelt in de integratie en vluchtelingen de beste kans biedt op een vaste baan.”