Nieuws

Werkzoekenden in Groningen kunnen kosteloos worden geschoold tot Office 365- of IT-specialist

20 december 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
IT-talentontwikkelaar ITPH Academy start diverse trainingen in de regio Groningen. Het gaat om scholingstrajecten voor Office 365-specialist, Service- of Support Medewerker en Software Developer. Met deze scholingstrajecten kunnen werkzoekenden zich kosteloos laten scholen tot specialisten. Deze gesubsidieerde trajecten worden vanuit de IT-sector geïnitieerd vanwege de grote vraag naar Office 365- en IT-specialisten. Service- of Support Medewerkers en Software Developers kunnen meestal direct aan het werk. Kennis van Office 365 is een waardevolle aanvulling op elk cv. Deze trainingen geven werkzoekenden een flinke voorsprong in de zoektocht naar een nieuwe baan!

Erkende examens

De trainingen in Groningen worden afgesloten met een erkend examen. Kandidaten voor de Office 365-trainingen kunnen hun eigen keuzes maken uit specialisaties zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook & SharePoint. Ze kunnen het traject zelfs afsluiten als gecertificeerd Office-expert. In het scholingstraject voor Service- of Support Medewerker komen bijvoorbeeld Microsoft Office 365, Windows 10 en ITIL aan bod. Het Software Developer traject maakt onderdeel uit van het wereldwijd gebruikte Microsoft Professional Program en leidt tot erkende certificering.

Softskills én jobcoach

Naast vakinhoudelijke aspecten krijgen ook soft skills aandacht. Zoals het volgen van een assessment, sollicitatietraining, communicatietraining en persoonlijke analyse en ontwikkeling. Bovendien worden de trainees in elke fase begeleid door ervaren jobcoaches. Die aanvulling blijkt in de praktijk steeds enorm waardevol in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Open leercentrum, ‘blended’ training en jobcoach

De Office 365-trainingen zijn gebaseerd op ons flexibele ‘open leercentrum’-principe. Er zijn wekelijks intakegesprekken waarna kandidaten die in aanmerking komen direct de volgende dag kunnen starten met de training. De Support Medewerker en Software Development trainingen zijn ‘blended’, en bieden een online leeromgeving gecombineerd met training en begeleiding door een docent. Een jobcoach voert de intakegesprekken en ondersteunt de trainees bij het doorstromen naar aanvullende trainingen of direct de juiste baan.

Wie komen in aanmerking?

Deelname is een prachtige opstap voor werklozen met recht op een WW-uitkering en werknemers die dreigen werkloos te raken. De kandidaten moeten ingeschreven staan in de regio Groningen. De deelnemende gemeentes staan vermeld op de website. Er zijn wekelijks intakegesprekken en geschikte trainees kunnen direct starten.

Meer weten over deze scholingstrajecten?

Bekijk https://www.itph-academy.nl/it-trainingen-groningen/ of neem contact op met Stef van den Berg per mail via s.van.den.berg@itph-academy.nl of telefonisch 06 519 049 25.