Nieuws

YoungCapital-trainees starten nieuwe opleidingen bij ITPH Academy

1 februari 2018 | Geplaatst door ITPH Academy | Facebook  Twitter  LinkedIn
Recruimentspecialist YoungCapital kiest voor de kwaliteitsopleidingen van ITPH Academy. Op 8 januari zijn twee groepen YoungCapital-trainees bij deze ervaren IT-opleider van start gegaan met praktijkgerichte traineeships. Het gaat om opleidingen tot big data specialist en software developer Java. De kandidaten zijn geselecteerd op basis van assessments door YoungCapital. Ze komen bij de start van de opleiding bij YoungCapital in dienst en gaan na de intensieve opleiding van twee maanden direct aan het werk bij de opdrachtgevers van dit grootste Europese talentennetwerk.

IT-specialisaties op basis van marktvraag

Volgens ITPH Academy-directeur Michiel Hameete sluiten beide opleidingen zowel inhoudelijk als in opzet uitstekend aan op de praktijk: “De trainees volgen opleidingen in IT-specialisaties waar veel vraag naar is. Al tijdens hun opleiding, in dit geval in ons opleidingscentrum in Zwolle, volgen ze in veel gevallen praktijkstages bij de bedrijven waar ze na afronding van hun studie ook daadwerkelijk direct aan het werk kunnen. Met dit opleidingsconcept, dat we als ITPH Academy op verschillende locaties in het land organiseren met diverse partners, zorgen we voor opleidingen die helemaal aansluiten bij de vraag uit de markt maar direct inzetbare IT-specialisten. Het sectorfonds voor de ICT-sector, Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT), ondersteunt deze vorm van opleiden dan ook.”

Veelzijdige opleidingen

“Tijdens het Big Data IT-traineeship worden fundamentele onderwerpen op het gebied van Business Intelligence en Big Data behandeld en getoetst met erkende examens van de Big Data Science School. Bovendien geven ervaren bigdataspecialisten van gerenommeerde IT-bedrijven gastcolleges, zodat de trainees een realistisch beeld van hun toekomstige werkterrein krijgen. De deelnemers aan de opleiding Software Development Java beschikken na afloop van het lesprogramma over fundamentele kennis van Software Development en worden voorbereid op de Oracle Certified Professional certificering. Naast Java en Oracle worden de deelnemers ook voorbereid op het Professional Scrum Master examen. Door de opzet van het lesprogramma worden de deelnemers niet alleen voorbereid op het afsluitende examen, maar zijn zij ook in staat om de opgedane kennis toe te passen in de praktijk”, verduidelijkt Hameete.

Meer informatie

Michiel Hameete,  m.hameete@itph-academy.nl, tel +31 6 54300423