Cyber Specialist word je bij het Ministerie van Defensie

Ben jij op zoek naar de volgende stap in jouw carrière? Waarin techniek, uitdaging en innovatie centraal staan? Volg dan het traineeship tot Cyber Specialist bij Defensie.

Betaald traineeship tot Cyber Specialist
Baangarantie bij Defensie
Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Uitdagend en dynamisch werk

powered by ITPH Academy & N.V. HR POINT

DE OPLEIDING IS VOL!

Unieke kans: Opleiding tot IT-expert bij het Ministerie van Defensie van Suriname

In mei 2022 start Defensie met een opleidingstraject voor Cyber Specialisten. In slechts 10 maanden word jij opgeleid tot Cyber Specialist. Voor jouw deelname ontvang je salaris. Na afronding van het traineeship ga je direct aan de slag als Cyber Specialist. Een verantwoordelijke en uitdagende functie, waarin jij bijdraagt aan de online weerbaarheid van Defensie.

Dit ga je doen

Als Cyber Specialist draag jij bij aan de (inter)nationale veiligheid door:

 • een goede IT-infrastructuur op te zetten;
 • systemen continu te testen;
 • kwetsbare plekken te ontdekken;
 • en de nieuwste beveiligingstechnieken toe te passen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Jij bent enthousiast en gemotiveerd en hebt er zin in om jezelf door te ontwikkelen. IT ervaring ga je bij ons opdoen, daar hoef je nog niet over te beschikken. Maar beschik je al wel over ervaring in de IT dan biedt dat de mogelijkheid om sneller door een opleiding te lopen of om op een hoger niveau in te stromen. Cyber Specialisten die jou succesvol voorgingen beschikten over technisch inzicht en een gezonde dosis affiniteit met IT. Afhankelijk van het opleidingstraject waar je voor kiest beschik je over een MBO, HBO of WO vooropleiding.

Hoe ziet het programma eruit?

Werken in de IT betekent een leven lang ontwikkelen! Natuurlijk word je eerst theoretisch bijgespijkerd, maar al snel zet je de volgende stap; leren door praktijkopdrachten uit te voeren. Dat doe je individueel, maar ook in teamverband. De praktijkopdrachten zijn opdrachten die voor Defensie daadwerkelijk uitgevoerd moeten worden. Je werkt dus al in een vroeg stadium mee aan belangrijke ontwikkelingen voor Defensie. Je sluit de opleiding af met wereldwijd erkende certificaten en een businesscase. Onze trainers, coaches en Learning & Development medewerkers begeleiden jou in 10 maanden stap voor stap bij het behalen van de nodige certificaten, waar je als Cyber Specialist over moet beschikken.

Opbouw

 • Selectieproces, ben je geschikt? (1 uur)
 • Theorie over MS Azure (100 uur)
 • Praktijklessen MS Azure (120 uur)
 • Examens (20 uur)

Certificeringen & examens

 • CompTIA IT Fundamentals (FCO-U61)
 • Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900)
 • Praktijkcasus, beoordeeld door Microsoft engineers, trainers van ITPH Academy en een afgevaardigde van het ministerie van defensie.

Hoe ziet het opleidingsprogramma er uit?

Als Cyber Specialist houd jij je straks bezig met o.a. de implementatie van security monitoring en next-gen firewalls. Je wordt specialist in het leveren van innovatieve security-oplossingen. Tijdens deze opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je in de praktijk nodig hebt. Zo maak je kennis met Identity & Access Management, Active directory en WAN / VPN / Security. Je past de opgedane kennis meteen toe in realistische praktijksituaties voor een optimaal leerrendement. In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Samenwerking tussen ITPH Academy, N.V. HR POINT & Ministerie van Defensie

Het traineeship wordt verzorgd door ITPH Academy uit Nederland en N.V. HR POINT uit Suriname.

NV HR POINT is een modern en vooruitstrevend HR-consultancybureau en onderdeel van het merk Interpoint Caribbean in Suriname en wil talenten binden en behouden voor ons mooie Suriname. HR Point werkt met talentenpools of traineeships. Speciaal geselecteerde opgeleide jonge professionals of medewerkers binnen een specifiek domein of vakgebied worden door ons begeleid. Wij ondersteunen organisaties bij de ontwikkeling en het behoud van zo’ pool, zodat talenten een permanente plek krijgen binnen de organisatie.

ITPH Academy is gespecialiseerd in de ontwikkeling van praktijkgerichte traineeship die aansluiten bij de behoeftes van de markt. ITPH Academy werkt nauw samen met Microsoft en LinkedIn.

In vijf stappen een Cyber Specialist voor het Ministerie van Defensie!

Stap 1: Werving & Selectie

Hiervoor stuur jij je CV en motivatie naar de ITPH Academy.

Stap 2: Assessment en gesprekken

Kandidaten voor het traineeship krijgen eerst een assessment waarin zij worden getest op:

 • • Analytische & rekenkundige vaardigheden
 • • Procesmatig denken
 • • Probleemoplossend vermogen

Bij een positief resultaat volgen minimaal 2 interviews.

Stap 3: Intentieverklaring

Samen met het Ministerie van Defensie onderteken jij een intentieverklaring op een arbeidscontract bij het Ministerie van Defensie, na het succesvol afronden van het traineeship.

Stap 4: Jouw opleidingstraject

Jouw opleidingstraject, de trainers en coaches begeleiden jou stap voor stap bij het succesvol behalen van het traineeship. Na de eerste zes weken evalueren jij, de trainer en de coach of je op het goede spoor zit.

Stap 5: Cyber Specialist

Ben je geslaagd! Dan kun je uitzien naar een baan als Cyber Specialist bij het Ministerie van Defensie.

DE OPLEIDING IS VOL!